Skip to main content

QBE-Kunder kan regne med glat Brexit-overgang

Det er svært at spå om fremtiden. Det er til gengæld ikke så svært at forberede sig på alle eventualiteter.

Da vi dagligt mindes om, at Brexit nærmer sig, og at der ikke er enighed blandt de europæiske ledere, er det betryggende for QBEs kunder at vide, at i en usikker verden har vi deres interesser for øje i vores forberedelser. Vi tror fuldt og fast på, at når omstændighederne ændrer sig, så må man være hurtig til at tilpasse sig og skræddersy sin tilgang, så den passer bedst muligt til kundens behov. QBE er en veletableret international forsikringsvirksomhed, men vores agilitet og fremadtænkende beslutsomhed har gjort os til en organisation, som altid er beredt på enhver eventualitet.

QBE. Brexit-parat.

Således, og for at imødegå den udbredte usikkerhed, som Brexit har forårsaget, har vi fokuseret på fortsat at levere de konsekvent høje niveauer af opmærksomhed og service, som vores europæiske kunder har lært at forvente, uanset udfaldet. QBEs Brexitplanlægning begyndte før afstemningen i juni 2016, hvilket understreger vores stræben efter at levere en glat overgang i Europa. Fordelen er, at vores kunder efter Brexit vil opleve “business as usual”, uanset hvad der sker.

Vi er Brexit-parate.

Engageret i Europa.

QBEs ambition har altid været at styrke vores tilstedeværelse som en ledende erhvervsforsikringsvirksomhed i alle de lande, hvor vi er repræsenteret, og Europa er et primært vækstområde. Vi er gået i gang med at omstrukturere vores europæiske aktiviteter og etablere en ny juridisk enhed, QBE Europe, i hjertet af Bruxelles. Dette datterselskab og dets europæiske filialer cementerer og udbygger vores renommé i Europa og sikrer en glidende og tryg kontinuitet i aktiviteterne før og efter Brexit.

QBE Europe er et autoriseret belgisk (gen)forsikringsselskab, som fra januar 2019 vil have filialer i Bermuda, Danmark, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Sverige og Storbritannien, hvilket vil give vores kunder og deres klienter en række fordele:

  • En globalt forbundet, erhvervsorienteret og reelt innovativ organisation,
  • Adgang til lokale agenter, som taler sproget og har stor ekspertise, og som fokuserer
    på at levere de rigtige løsninger,
  • Førsteklasses altomfattende service, der tilbyder både fleksibilitet og kapacitet,
  • Tilbundsgående ekspertise inden for underwriting og skadebehandling, som hviler
  • på kompetente underwritere med specialistviden.

QBE var et af de første (gen)forsikringsselskaber, som fik godkendt et post-Brexit datterselskab, der fik koncession af Belgiens nationalbank i maj 2018. Fra 1. januar 2019 overføres alle policer, som er tegnet af eksisterende europæiske filialer af QBE Insurance (Europe) Limited (QIEL) og QBE Re (Europe) Limited, til QBE Europe via en Part VIIoverførsel og grænseoverskridende fusion. Omstruktureringsplanerne har fået grønt lys af High Court of Justice in England & Wales og afventer endelig godkendelse i december.

Finansiel styrke.

QBE Europe er blevet tildelt en rating for finansiel styrke på A+ (outlook: stable) af såvel Standard & Poor’s som af Fitch, hvilket stemmer overens med QIELs og QBE Res nuværende ratings.

Lloyd’s of London.

I øjeblikket driver QBE sine Lloyd’s of London-aktiviteter (Syndikat 386 og Syndikat 2999) via QBE Underwriting Limited (QUL). Vores tilgang efter Brexit er bestemt af den tilgang, som Lloyd’s har valgt. Lloyd’s har etableret et nyt forsikringsselskab, Lloyd’s Insurance Company Limited (LIC), som ligger i Bruxelles. LIC er et fuldt funktionelt, kapitaliseret forsikringsselskab, som kan udstede forsikringer i alle 27 EU-lande og tre EØS-lande fra den 1. januar 2019. QUL vil tage del i LIC-strukturen, og vil altså fortsat kunne udbyde forsikringer i EØS-lande.

En del af et større billede.

QBE Europe er en del af QBE Insurance Group, et af verdens førende forsikrings- og genforsikringsselskaber. QBE Insurance Group tilbyder en vifte af forsikringsprodukter fra den gængse pakke med Property, Casualty og Motor til specialiserede produkter omfattende Financial lines, Marine og Energy. funktionelt, kapitaliseret forsikringsselskab, som kan udstede forsikringer i alle 27 EU-lande og tre EØS-lande fra den 1. januar 2019. QUL vil tage del i LIC-strukturen, og vil altså fortsat kunne udbyde forsikringer i EØS-lande.

QBE. Brexit-parat.

Besøg https://qbeeurope.com/about-us/brexit for mere information.